isi_fanua

Tala Fou

O oloa auina atu i fafo a Saina ua faamoemoe e faatumauina le tuputupu ae mautu

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai le malosi agai i luga i le toe faʻaleleia o fefaʻatauaiga a le atunuʻu, fai mai le tagata poto

O oloa auina atu i fafo a Saina o loʻo faʻamoemoe e tumau le tuputupu aʻe i le afa lona lua o le tausaga ona o loʻo faʻaauau pea le faʻamalosia o fefaʻatauaʻiga, ma maua ai le lagolago malosi i le faʻalauteleina o le tamaoaiga, e tusa ai ma le au faipisinisi ma le tamaoaiga i le Aso Lulu.

O a latou faʻamatalaga na oʻo mai ina ua taʻua e le General Administration of Customs i le Aso Lulu, o oloa auina atu i fafo a Saina na siʻitia i le 13.2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le 11.14 trillion yuan ($1.66 trillion) i le afa muamua o le tausaga-faʻatupuina mai le 11.4 pasene siʻitia i le lima masina muamua.

O oloa faaulufale mai na siitia i le 4.8 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le tau o le 8.66 miliona yuan, ma faatelevaveina foi mai le 4.7 pasene siitaga i le vaitaimi o Ianuari-Me.

E siitia ai le tau fefaʻatauaʻiga mo le afa muamua o le tausaga i le 19.8 trillion yuan, i luga 9.4 pasene tausaga-i-tausaga, poʻo le 1.1 pasene pasene maualuga atu nai lo le fua faatatau i le lima masina muamua.

O oloa auina atu i fafo a Saina ua faamoemoe-e-tumau-mautu-tuputupu

"O faʻamaumauga ua faʻaalia ai se malosi maualuga i luga o le toe faʻaleleia o fefaʻatauaiga," o le tala lea a Zhang Yansheng, o le suʻesuʻega sili i le China Center for International Economic Exchanges.

"E foliga mai o le faʻatupulaia o oloa auina atu i fafo e ono ausia le faʻataʻitaʻiga o le tele o au suʻesuʻe na faia i le amataga o le tausaga, e resitalaina se siʻitaga faʻaletausaga e tusa ma le 10 pasene i lenei tausaga e ui i le tele o luitau," o lana faʻaopoopo mai lea.

E foliga mai o le a tumau pea le tele o fefaʻatauaʻiga a le atunuʻu i le 2022, e ui lava o feteʻenaʻiga geopolitical, o le faʻamoemoeina o le toso mai le faʻaosofia o le tamaoaiga i atunuʻu atiaʻe, ma le faʻaauauina o le faʻamaʻi COVID-19 o le a faʻaopoopoina ai le le mautonu i manaoga o le lalolagi, o lana tala lea.

E tusa ai ma faamaumauga a le Ofisa o Tiute, o oloa faaulufale mai ma oloa auina atu i fafo na siitia i le 14.3 pasene i lea tausaga ma lea tausaga ia Iuni, ma faamauina ai se piki malosi mai le 9.5 pasene o le siitaga ia Me, ma sili atu le malosi nai lo le 0.1 pasene o le tuputupu ae ia Aperila.

E le gata i lea, o fefaʻatauaʻiga a Saina ma paʻaga tetele o fefaʻatauaʻiga na tumau pea le faʻatupulaia i le afa muamua o le tausaga.

O lona tau fefaʻatauaʻiga ma le Iunaite Setete na siitia i le 11.7 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i lena vaitaimi, ae o le Asosi a Malo Asia i Sautesasae na siitia i le 10.6 pasene ma le Europa i le 7.5 pasene.

Liu Ying, o se tagata suʻesuʻe i le Chongyang Institute for Financial Studies i Renmin University of China, na valoia e faapea o le fefaʻatauaʻiga i fafo a Saina e ono sili atu i le 40 trillion yuan i lenei tausaga, faʻatasi ai ma faiga faʻavae mo le tuputupu aʻe o loʻo faʻatulagaina e faʻaalia atili ai le gafatia o le atoatoa a le malo. ma le fa'aleleia o le gaosiga o faiga.

"O le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o fefaʻatauaʻiga i fafo a Saina o le a maua ai le malosi taua mo le tuputupu aʻe o le tamaoaiga atoa," o lana tala lea, ma faʻaopoopo mai o le mausali o le lagolagoina e le malo o multilateralism ma fefaʻatauaʻiga saoloto o le a fesoasoani e faʻamalosia ai fefaʻatauaʻiga i le lalolagi atoa ma le faʻafaigofieina e manuia ai tagata faʻatau ma pisinisi i le lalolagi atoa.

Fai mai Chen Jia, o se tagata suʻesuʻe i le International Monetary Institute of Renmin University of China, o le faʻalauteleina o fefaʻatauaʻiga a Saina i le afa muamua o le tausaga, lea na sili atu ai le faʻamoemoe, e le gata o le a manuia ai le atunuʻu ae fesoasoani foi i le taofiofia o le maualuga o tau i le lalolagi atoa.

Fai mai a ia, na ia faʻamoemoe o le a tumau pea le malosi o le manaoga o le lalolagi mo oloa sili ona lelei ma taugofie, ona o tau o le malosi ma oloa faʻatau o loʻo maualuga pea i le tele o tamaoaiga.

Fai mai Zheng Houcheng, faatonu o le Yingda Securities Research Institute, o le toe solomuli o nisi o tau a Amerika i oloa a Saina o le a faafaigofie ai foi le tuputupu ae o oloa auina atu i fafo a Saina.

Ae ui i lea, na taʻua e Zhang, ma le China Center for International Economic Exchanges, e tatau ona aveese uma tau e aumai ai le tamaoaiga moni i tagata faʻatau ma pisinisi.

Na ia taʻua foi e tatau i Saina ona tulituliloaina ma le le maluelue suiga ma faʻaleleia i fale gaosi oloa ma sapalai filifili, ina ia maua ai se tulaga mautu mo le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, ma le tele o atinaʻe i le gaosiga o tekonolosi ma vaega o auaunaga.

Ua faʻaalia foi e le aufaipisinisi le faʻamoemoe mo se siosiomaga e sili atu ona faʻafaigofieina, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o faʻalavelave mai malosiaga faʻavaomalo.

Fai mai Wu Dazhi, peresitene o le Guangzhou Leather & Footwear Association, o nisi o pisinisi a Saina i totonu o le alamanuia e tele tagata faigaluega ua siitia i luga suʻesuʻega ma atinaʻe ma faʻatūina falegaosimea i fafo, i le lotolotoi o faiga tau fefaʻatauaʻiga a le US ma nisi o Europa ma le faʻateleina o tau o tagata faigaluega i totonu. Saina.

O ia gaioiga o le a faʻamalosia ai le suiga o pisinisi a Saina e maua ai tulaga sili atu i luga o le lalolagi pisinisi ma sapalai filifili, o lana tala lea.


Taimi meli: Iul-14-2022